På forsiden er i dag en komponent

Vinge har bare en oppgave: å unngå fordelingen av slammet som blir bilens chassis mulig veibanen .. Det er en enhet som har beholdt sin stilling ved tidspunktet for hestevogner.
Det eneste som er endret er hastigheten på biler, der veksten måtte tilpasse ving. Så langt er det vakt bistått i arbeidet med arkade bue som beskytter det indre hjulet, mens vingen – fra utsiden.
https://autoprofi.bg/rele-regulator-za-volkswagen-bora-(1j2)-19-tdi-13104-p3851691.html

På forsiden er i dag en komponent, mens baksiden er understøttet ved siden av kroppen. Årsaken er å finne i optimalisering av produksjonskostnadene. Accindent oppnå hovedsakelig foran på maskinen, noe som er grunnen til at denne gjørma vakt må skiftes oftere. Siden dette skjer bak bare sjelden forlenge kroppen er ansett som en transaksjon mer økonomisk.

Kollisjoner forårsaket av ulykker, oftest, de ender opp som påvirker ikke bare bilene som er involvert, men også folk som er i og rundt kjøretøyer. De fleste ulykker skjer i urbane områder. De første bilutstyr konsekvensene er vanligvis støtfanger og støtfanger støtte.
Støtte støtfanger støtter støtfanger selv og til virkningen som overføres. I det siste, denne innretning var en metallbærer som har to tilkoblingspunkter som angrep panelet i samsvar med rammelegeme.

Forskning på dette området har blitt trappet opp siden 1990. Resultatet ble et moderne støtfanger, som er først og fremst et panel. Støtfangeren er festet i sin helhet på en ramme med et fast lag. På denne måte kan støtfangeren fremstilles av skumplastmateriale, på grunn av hvilket slagkraften fordeles over hele bredden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *